Brza torta sa jagodama

Ova torta od jagoda je čista magija. Jedan zalogaj i vratio nas je pravo u uspomene iz detinjstva na jedenje ružičaste torte na rođendanskim zabavama. 

Brza torta sa jagodama

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 28 Oktobar 2021, 18:28 , Beograd

Ova torta od jagoda je čista magija. Jedan zalogaj i vratio nas je pravo u uspomene iz detinjstva na jedenje ružičaste torte na rođendanskim zabavama. Ne samo da je sveža i živahna sa ukusom jagode, već je i neverovatno lepršava i slatka, a svaki zalogaj je poput eksplozije ukusa u ustima. Pričamo o dugama i jednorozima i sreći na tanjiru. Vau.


Najbolji deo? Torta je veganska i bez glutena, tako lako za napraviti, a potrebno je samo 9 sastojaka i 1 činija. Dozvolite nam da vam pokažemo kako se to radi!

 

torta-sa-jagodama

 

Kako napraviti tortu od jagoda


Ova veganska torta od jagoda bez glutena oslanja se na sveže jagode kako bi proslavila sezonsku žetvu i prirodno joj dodala ukus jagode.


Mešaju se u pire i mešaju sa uljem avokada za bogatstvo, organskim šećerom od šećerne trske za slatkoću i ekstraktom vanile za suptilan ukus vanile. Korišćenje drugog granulisanog zaslađivača kao što je kokosov šećer takođe može da funkcioniše, ali smatramo da šećer od trske pomaže da kolač zadrži lepu boju.

 

Usput, pogledajte koje još vegetarijanske recepte smo izdvojili iz naše Brze kuhinje!


Za brašno smo se oslanjali na našu pouzdanu mešavinu bademovog brašna, krompirovog skroba i kukuruznog skroba bez glutena. Ova kombinacija je savršena za kolače i torte jer daje laganu i mekanu teksturu.

 

torta-od-jagoda


Preostali suvi sastojci uključuju prašak za pecivo i morsku so za poboljšanje ukusa. Kada se pomeša, spremno je za pečenje!


Korišćenjem dva okrugla kalupa za torte dobićete najlepšu dvoslojnu tortu, savršenu za penušanje sa našom veganskom glazurom od jagoda.


Ukrasite je sa još svežih jagoda za najlepšu i najživlju ružičastu tortu od jagoda.


Torta sa jagodama je savršena torta koju možete poneti na sva vaša okupljanja. Pripremite ovo za predstojeće rođendanske zabave i više!


Pogledajte koje još kulinarske savete i recepte smo izdvojili za vas iz naše Brze kuhinje. Uživajte i prijatno!