Salate za predjelo

Kada su u pitanju salate za predjelo, jedno je sigurno. Svi volimo da budu ukusne i brze za spremanje. Upravo jedna od takvih je i pileća salata. Dok rusku već možemo smatrati kraljicom sveta...

 

Salate za predjelo

Autor: Mateja Đurić

Objavljeno: 10 April 2015, 08:10 , Beograd

 

Svako dobro predjelo praćeno je i finom salatom. Uz razne đakonije, pripremite i odgovarajuću salatu koja će oduševiti vaše goste ili članove porodice. Mi vam donosimo nekoliko ideja.


Ruska salata


Ona se može smatrati kraljicom salata. Ona je idealna kada su u pitanju salate za predjelo. Ona je ruska salata, https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/ruska-salata. Omiljena među narodom, ova salata je zauzela važno mesto u našem jelovniku. Sprema se na svim vrstama proslava, na slavama i rođendanima. Ima veoma specifičan ukus koji se ne može porediti ni sa čim drugim. Mešano povrće sjedinjeno sa majonezom i piletinom ostavlja snažan utisak na naša čula. Masnoću joj daje upravo majonez, a višak masnoće se može ublažiti s malo soka od limuna. Pravi se u različitim krajevima sveta i popularna je širom meridijana. Sa njom uvek možete igrati na sigurno, jer je vole skoro svi, od najmlađih do najstarijih.


Šopska salata


Ovo je jedna od najpopularnijih salata na našim prostorima. Istovremeno je i veoma laka za spremanje jer ne zahteva puno truda. Malo povrća i malo sira i salata je spremna. Recept možete pronaći ovde. Sjajno ide uz roštiljsko meso, a moze biti i prilog ribi. Ako ne znate šta da poslužite kao predjelo, šopska salata je pravi izbor. Jednostavna za spremanje i lagana za varenje, ova salata će razveseliti sve goste.


Pieća salata


Kada su u pitanju salate za predjelo, jedno je sigurno. Svi volimo da budu ukusne i brze za spremanje. Upravo takva je i pileća salata. Postoji nekoliko varijacija i načina za pravljenje ovog predjela. Jedan od njih je sledeći. Skuvajte i iseckajte predhodno pripremljeno pileće meso. Dodajte iseckane krastavčiće, majonez, kiselu pavlaku i sve lepo sjedinite. Neki veruju u kikiriki i susam kada je u pitanju pileća salata, tako da možete dodati i ove sastojke. Salata će biti još bogatija i ukusnija. Služite je ohlađenu i u većim činijama, jer će se brzo pojesti s obzirom da je mnogi vole.


Grčka salata


Želite li da osetite ukus Mediterana na svom stolu ? Prizovite lepe uspomene sa putovanja u Grčku i spremite njihovu najpopularniju salatu. Možete je predstaviti na početku obroka kao predjelo ili kao prilog uz glavno jelo. Masline i sveže povrće daju prijatnu svežinu grčkoj salati, https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/-grcka-salata a maslinovo ulje obezbedjuje dovoljnu količinu omega 3 masnih kiselina.


Urnebes salata


Najpoznatija salata južne Srbije može biti i na vašem stolu. Pikantan ukus će vas oraspoložiti i otvoriti vam apetit. Potrebni su vam sir, tucana paprika, ajvar, beli luk i naravno ljuta papričica koja pruža dobru dozu ljutine.


Tzatziki salata


Idealna salata za jagnjetinu na žaru može poslužiti i kao salata za predjelo. Neki je zovu i krastavac salata, jer je ovo zdravo povrće glavni sastojak. Ukus tzatziki salate, https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/tzatziki-salata će vas prijatno osvežiti u toplim letnjim danima, jer se obično služi rashlađena.

 

Voćna salata sa šlagom


Ova zdrava kombinacija ukusa će vam probuditi sva čula. Isprobajte razne ukuse i pomešajte jabuke, kruške, banane, kivi ili neko sezonsko voće. Za potpuni ugođaj, stavite šlag na vrh i prepustite se uživanju.


Krompir salata sa lukom

 

Još jedna preporuka za salate za predjelo sastoji se od jednostavnih sastojaka. Salata od krompira će biti odličan start svakog obroka. Malo krompira, luka i ulja daju dobitnu kombinaciju za uživanje.