Pečene jabuke

Ove pečene jabuke su jednostavan, ukusan jesenski desert. Meke, sočne jabuke lepo se razlikuju od hrskavog smeđeg šećera i preliva od cimeta.

Pečene jabuke

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 14 Oktobar 2021, 18:14 , Beograd

Ove pečene jabuke su jednostavan, ukusan jesenski desert. Meke, sočne jabuke lepo se razlikuju od hrskavog smeđeg šećera i preliva od cimeta.


Ovaj recept od pečenih jabuka mogao bi biti vaš idealni jesenji desert. Jednostavnije je za napraviti od pite od jabuka, kolača od jabuka. Takođe pokazuje prirodni oblik i boju jabuka, koje su zaista neodoljive. Još kada dodate pečene jabuke u činiju sa kuglicom sladoleda od vanilije, izgledaju tako sveže i neodoljivo a i neverovatnog su ukusa.

 

pecene-jabuke


Već smo nekoliko puta ove sezone pravili ovaj recept sa pečenim jabukama i još uvek smo uzbuđeni što ćemo ga napraviti još nekoliko puta. Ako tražite ugodnu jesensku poslasticu u kojoj ćete uživati u narednih nekoliko nedelja, ne možemo je dovoljno preporučiti. Srećno pečenje jabuka, prijatelji!


Sastojci za recept za pečene jabuke:

 

  • Jabuke, naravno! Preporučujem da za ovaj recept koristite hrskave, čvrste jabuke.
  • Ovas
  • Bademovo brašno i mleveni orasi - dodaju bogatstvo i orašastu aromu prelivu.
  • Braon šećer - zaslađuje preliv.
  • Začin od pite od jabuka - Za topao, začinjen jesenji ukus.
  • Kokosovo ulje - neko čvrsto, rastopljeno. Čvrsto kokosovo ulje pomaže da se preliv sjedini, a rastopljeno kokosovo ulje pomaže jabukama da postanu vlažne i mekane tokom pečenja.
  • I morska so – Da se svi ukusi pojačaju!

 

Kako napraviti pečene jabuke


Nakon što sastavite sastojke, ovaj recept je super jednostavno sastaviti.

 

pecene-jabuke


Prvo napravite preliv. U maloj činiji pomešajte ovas, bademovo brašno, orahe, braon šećer, začin za pitu od jabuka i so.
Zatim pripremite jabuke. Prepolovite ih po dužini i malom kašikom izvadite semenke iz svake polovine. Još malo izrežite središte polovica kako biste u svakoj formirali malu šupljinu.


Zatim, jabuke ispecite. Polovine natrljajte rastopljenim kokosovim uljem i stavite u posudu za pečenje. Pokrijte posudu folijom i pecite na 375 ° 10 minuta tako da jabuke počnu da omekšavaju.


Konačno, ponovo pecite! Otkrijte jabuke i gomilajte ih sa prelivom. Prelijte preliv sa još malo rastopljenog kokosovog ulja i pecite još oko 20 minuta, dok jabuke ne omekšaju i preliv ne postane hrskav.


Poslužite sa sladoledom od vanilije i uživajte!


Pogledajte koje još kulinarske savete i recepte smo izdvojili za vas iz naše Brze kuhinje. Uživajte i prijatno!