Da li je Frappe kafa?

Mešana ledena pića, koja se često nazivaju frapeima, omiljeni su napitak među onima koji piju kafu tokom letnjih meseci, ali često postoji velika zabuna oko toga šta zapravo treba da se napravi. Ispod ćemo odgovoriti na neka od najčešće postavljanih pitanja o ovom piću.

Da li je Frappe kafa?

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 22 Jul 2021, 18:22 , Beograd

ŠTA JE FRAPPE?


Frape je ledeni napitak koji je promućkan i pomešan da bi se dobio ukusan, osvežavajući napitak. Služi se dok je hladan, obično ima šlaga, a može da se služi I sa drugim prelivima.

 

frappe


U poređenju sa smoothijem ili redovnim ledenim napitkom od kafe, frappe se meša duže - sve dok se ne stvori jaka pena I dok se led dobro ne uklopi.


Fun fact: Na francuskom reč frappe znači „zaleđen“. Nastala je sredinom 19. veka.

 

DA LI FRAPPE SADRŽI KAFU?


Zavisi od frapea koji naručite i odakle naručujete.


Naći ćete mnogo ukusnih varijacija popularnog mešanog napitka koji se pravi bez kafe, a neke kafeterije prave svoje kofeinske verzije sa prahom za instant kafu.

 

frappe


Frappe se pravi od ukusne mešavine sveže espresso pečene kafe, leda i u zavisnosti od ukusa koji ste odabrali – šlaga.
Imajte na umu da se kvalitet upotrebljene kafe može znatno razlikovati u zavisnosti od toga gde dobijate frape. Ovo će značajno uticati na ukus vašeg pića - i na vaše celokupno uživanje u pijuckanju.


Bez obzira koji napitak odabrali I sa kojim ukusom, garantovano je da je pitak, osvežavajući i napravljen sa pažnjom i samo najboljim sastojcima. Možete biti sigurni da nećete biti razočarani!


Pogledajte koje smo još ukusne napitke I ukusne recepte izdvojili za vas Iz naše Brze kuhinje.