Američke palačinke sa bananom

Ove američke palačinke sa bananom su ukusan, lak doručak za vikend. Pahuljaste su, vlažne i ispunjene začinjenim ukusom banane. Dodajte javorov sirup obavezno!

Američke palačinke sa bananom

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 28 Februar 2022, 14:28 , Beograd

Ove američke palačinke sa bananom su ukusan, lak doručak za vikend. Pahuljaste su, vlažne i ispunjene začinjenim ukusom banane. Dodajte javorov sirup obavezno!


Držite prste da imate par kvalitetnih zrelih banana u svojoj kuhinji, jer su ove palačinke od banane savršen doručak za vikend! Pahuljaste su, vlažne i nežne, sa toplim, začinjenim ukusom banane koji će vas naterati da se vraćate po još.


Takođe ih je lako napraviti, tako da ako ste upravo ustali iz kreveta i tek treba da popijete jutarnju kafu, nećete imati problema da ih spremite.

 

palacinke-sa-bananom


Procedite javorov sirup i uživajte! Volimo ovaj recept za palačinke sa bananama, a mislimo da ćete i vi.


Da biste napravili ovaj recept za palačinke od banane, biće vam potrebni ovi jednostavni sastojci:

 

  • Banane, naravno! Što više, to bolje. Što su vaše banane zrelije, to će vaše palačinke biti slađe, vlažnije i ukusnije.
  • Višenamensko brašno – kašikom sipajte i poravnajte brašno kako biste izbegli da se previše pakuje u vašu mernu šolju.
  • Prašak za pecivo, soda bikarbona i jaje – Oni pomažu da se palačinke napuhnu dok se kuvaju.
  • Šećer od trske – ističe slatkoću banane.
  • Bademovo mleko - ili bilo koje mleko koje volite. I ovseno mleko bi i ovde dobro delovalo.
  • Ulje avokada – malo ćete dodati u testo za palačinke i koristiti više za tiganj. Ako nemate pri ruci ulje avokada, slobodno ga zamenite biljnim uljem ili rastopljenim puterom.
  • Ekstrakt cimeta, muškatnog oraščića i vanile – dodaju toplu, začinjenu dubinu ukusa zbog čega ove palačinke imaju ukus kao hleb od banane.
  • I morska so – Da bi svi ukusi iskočili!

 

Kako napraviti palačinke od banane

 

palacinke-sa-bananom


Ovaj recept za palačinke od banane je TAKO jednostavan za napraviti!

 

  • Prvo napravite testo. Umutite mokre sastojke u jednoj posudi, a suve sastojke u drugoj. Zatim sipajte mokre sastojke u činiju sa suvim sastojcima i preklopite dok se ne sjedine. Pazite da se ne meša! Ako to uradite, palačinke će biti guste.
  • Zatim pecite palačinke. Zagrejte tiganj na srednje niskoj vatri i sipajte 1/3 šolje testa za svaku palačinku u vrući tiganj. Pecite 1 do 2 minuta na prvoj strani, okrenite palačinke i pecite još 1 do 2 minuta. Palačinke su gotove kada su napuhane, zlatno smeđe i pečene. Savet: ako palačinke porumene spolja pre nego što su gotove iznutra, smanjite toplotu!
  • To je to! Verovatno ćete morati da radite u serijama. Ako želite da kuvate palačinke od banane tople dok radite kroz preostalo testo, možete ih staviti na tanjir.

 

Zaokružite obrok toplom kafom ili čajem i prilogom od svežeg voća.


Pogledajte koje još savete I recepte smo izdvojili za vas! Uživajte i prijatno!