Pileće Butkice – kako ih otkoštati

Otkoštavanje pilećih butkica je lakše nego što mislite! Pratite naše korake i dođite do otkoštavanja pilećih butkica za meko meso bez kostiju spremno za vaše omiljene recepte.

Pileće Butkice – kako ih otkoštati

Autor:

Objavljeno: 08 Decembar 2022, 14:08 , Beograd

Otkoštavanje pilećih butkica je lakše nego što mislite! Pratite naše korake i dođite do otkoštavanja pilećih butkica za meko meso bez kostiju spremno za vaše omiljene recepte.


Otkoštavanje pilećih butkica je iznenađujuće jednostavan korak koji možete dodati vašoj rutini pripreme obroka. Sa tri brza reza za uklanjanje kosti, preostaju vam mekani komadi mesa spremni za upotrebu u brojnim receptima, od pilećih raznih recepata do marinirane piletine na žaru.

 

pilece butkice


Ovo je takođe mesto za početak ako još niste sasvim spremni da se pozabavite razbijanjem celog pileta. Kupovina butina sa kostima i uklanjanje kosti sami pre kuvanja daće vam samopouzdanje da pređete na naprednije kuhinjske zadatke u budućnosti.

 

Zašto otkoštati pileće butkice?


Butine sa kostima su jeftinije od većine butina bez kostiju. Dodavanjem na vašu listu za kupovinu štedite novac i pomažete da dobijete pristupačan obrok na stolu za celu porodicu. Pošto uklanjanje kostiju traje samo nekoliko dodatnih minuta, to je jeftin izbor koji je vredan truda.


Većina butkica bez kostiju je takođe bez kože. Ako sami uklonite kost sa butina, koža na pilećem mesu ostaje netaknuta. Ako volite hrskavu pileću kožu ili se vaš recept oslanja na tu kožu za dodatni ukus, najbolji način da dobijete but sa kožom, ali bez kosti, jeste da ga otkostite u sopstvenoj kuhinji. Ako vaš recept zahteva butine bez kože, jednostavno ih odvojite od mesa i bacite pre kuvanja ili ih koristite za pravljenje temeljca.


Butine bez kostiju se takođe brže kuvaju, što ih čini spasonosnim tokom radnih dana. Dok but sa kostima može trajati 25 do 30 minuta na roštilju, but bez kosti se obično radi za oko 15 minuta.

 

Šta mogu da napravim sa pilećim butkicama bez kostiju?


Kada pečete butine bez kostiju na roštilju ili ih pečete, možete koristiti trljanje ili dodati sos za roštilj kao što biste to uradili sa butovima sa kostima.

 

pilece butkice

 

Butine bez kostiju omogućavaju jednostavnije serviranje i jelo uz pilav od pirinča ili pečeno povrće jer se butine mogu brzo iseći viljuškom i nožem bez potrebe da se obrađuje oko kosti. Takođe možete lako da iseckate ili iseckate meso kada planirate da koristite piletinu u supama, čorbama i takosima.

 

Kako otkoštati pileće butkice

 

  • Postavite butinu sa kožom nadole. Stavite pileći but sa kožom nadole na dasku za sečenje. Rasklopite strane ako su uvučene tako da vidite kost.
  • Isecite duž svake strane kosti. Oštrim nožem isecite duž svake strane kosti odvajajući je od mesa.
  • Odvojite kost i butno meso. Presavijte meso sa svake strane kosti, a zatim isecite duž zadnje strane kosti da biste ga potpuno uklonili iz mesa.
  • Odrežite butinu. Odrežite sve neželjene komade kože ili masnoće sa butina pre kuvanja. Ponovite korake sa preostalim pilećim butovima.


Pogledajte koje još kulinarske savete i recepte smo izdvojili za vas! Uživajte i prijatno!