Kako najbolje smotati Burito

Nije teško umotati burito ali potrebno je nekoliko ključnih koraka kako biste bili sigurni da salsa ne istiskuje nerasklopljene krajeve!

Kako najbolje smotati Burito

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 31 Oktobar 2022, 11:31 , Beograd

Nije teško smotati burito ali potrebno je nekoliko ključnih koraka kako biste bili sigurni da salsa ne istiskuje nerasklopljene krajeve!


Dobro složeni burito dovodi do urednijeg iskustva u ishrani, što je posebno važno kada ih jedete u pokretu. Kada su krajevi čvrsto uvučeni unutra, izbegavate da vam punjenja i sosevi kaplju sa dna dok jedete. Ovo ih takođe čini boljim za zamrzavanje, jer punjenje ostaje bezbedno unutar tortilje i neće izgoreti u zamrzivaču.

 

burito


Kada se snađete, možete brzo da napravite gomilu buritosa da jedete sada ili da zamrznete za kasnije.

 

Saveti kako uspešno smotati burito


Zagrejte tortilje pre savijanja. Veće, blago zagrejane tortilje se mnogo lakše savijaju i manje je verovatno da će popucati ili pocepati. Ciljajte da koristite tortilju od brašna od 10 inča ili veću. Zagrejte ga tako što ćete ga staviti u vrući tiganj na oko 30 sekundi sa svake strane ili ga peći u mikrotalasnoj pećnici oko 20 sekundi.


Ne stavljajte fil tačno u sredinu. Stavite fil samo malo bliže sebi na tortilju, a ne tačno u sredini. Nemojte je dovesti do kraja, već vizualizujte tortilju na četvrtine i stavite je oko tri četvrtine od najudaljenijeg kraja.


Zamislite da se koraci odvijaju skoro istovremeno. Dok proces korak po korak pokazuje da savijete krajeve, a zatim preklopite burito, ovi koraci su zaista donekle istovremeni. Dok savijate krajeve, odmah uvijte fil unutra dok nastavite da držite te uvučene krajeve na svom mestu dok radite.


Koristite malo gvakamola ili majoneza da zapečatite krajeve. Volim da namažem veoma tanak sloj gvakamolea ili sriracha majoneza na krajnji kraj tortilje da bih zapečatio kraj burita.

 

burito

 

Koraci za motanje burita:

 

  • Zagrejte tortilju, a zatim je položite na ravno. Zagrejte tortilju tako da bude lepa i savitljiva, a zatim položite tortilju na ravnu površinu poput čiste radne površine ili daske za sečenje.
  • Dodajte fil. Stavite svoj fil oko 3/4 od gornje ivice tortilje.
  • Presavijte strane. Kažiprstima preklopite svaku stranu tortilje preko fila. Počnite da umotavate fil. Nastavite da uvlačite strane, koristeći palčeve da preklopite dno tortilje preko fila dok je uvijate.
  • Zapečatite krajeve sosom, ako koristite, a zatim poslužite sa šavom nadole. Ako imate malo gvakamola ili majoneza pri ruci, upotrebite malo da zapečatite kraj burita. Stavite burito sa šavom nadole da ga poslužite ili umotajte da se zamrzne (preskočite guac ako se smrzava).

 

Pogledajte koje još kulinarske savete i recepte smo izdvojili za vas! Uživajte i prijatno!