Recepti za brze obroke sa mikrotalasnom

U današnjem brzom tempu života, tražimo praktične načine da se nahranimo, a mikrotalasna pećnica postaje junak naše kuhinje. Ovaj članak vam donosi recepte za ukusne brze obroke koji se pripremaju u mikrotalasnoj, štedeći vreme, ali ne žrtvujući ukus.

Recepti za brze obroke sa mikrotalasnom

Autor: Edin Pandur

Objavljeno: 25 Decembar 2023, 11:25 , Beograd

U današnjem brzom tempu života, tražimo praktične načine da se nahranimo, a mikrotalasna pećnica postaje junak naše kuhinje. Ovaj članak vam donosi recepte za ukusne brze obroke koji se pripremaju u mikrotalasnoj, štedeći vreme, ali ne žrtvujući ukus.
 

1. Mikrotalasna Pica sa Svežim Nadevom


Zaboravite na dostavu pice! Pripremite svoju u mikrotalasnoj. Podelite tortilju na pola, dodajte paradajz sos, sir, i omiljene nadeve. U samo nekoliko minuta imaćete sočnu picu spremnu za uživanje.
 

2. Piletina sa Limunom i Belim Lukom


Brza i ukusna piletina sa svežim ukusom limuna i belog luka. Uvaljajte komade piletine u začine, dodajte limunov sok, beli luk i maslinovo ulje. Pecite u mikrotalasnoj na visokoj temperaturi - savršen ručak gotov za nekoliko minuta.
 

3. Praziluk i Krompir U Gratenu


Složite kolutove praziluka i krompira u posudu za pečenje. Prelijte ih pavlakom, pospite rendanim sirom, dodajte so i biber. Pokrijte i pecite u mikrotalasnoj dok povrće ne omekša. Brz i zdrav prilog.

 

mikrotalasna hrana
 

4. Čokoladni Lava Kolač


Napravite desert za tren oka! Pomešajte čokoladu, puter, jaja, šećer i brašno. Stavite smesu u šolju i pecite u mikrotalasnoj. Otvorićete vrata svetu čokoladnog uživanja sa svakim zalogajem.
 

5. Integralne Testenine sa Povrćem


Idealno za brzu večeru. Skuvajte integralne testenine u mikrotalasnoj, a zatim dodajte mešano povrće. Prelijte maslinovim uljem i pospite parmezanom. Zdravo, jednostavno i ukusno.
 

6. Omlet u Šolji


Za brz doručak ili lagani ručak, umutite jaja, dodajte mleko, seckane površine i začine po izboru. Pecite u mikrotalasnoj i za nekoliko minuta imaćete vazdušasti omlet.
 

7. Kinoa Salata sa Piletinom


Kuvajte kokinu u mikrotalasnoj, dodajte skuvanu piletinu, povrće i preliv po želji. Brza, hranljiva i savršena za ručak na poslu ili kod kuće.
 

8. Brzi Krompirići sa Ružmarinom


Isecite krompir na tanke kolutove, dodajte maslinovo ulje, so, biber i ružmarin. Pecite u mikrotalasnoj dok ne postanu hrskavi. Idealni kao prilog ili hrskav snack.
 

9. Losos sa Limunom i Kaparima


Uz ovaj recept, losos će biti gotov za nekoliko minuta. Posolite i pobiberite filete, dodajte limunov sok i kapare. Pecite u mikrotalasnoj dok ne postane sočan i ukusan.
 

10. Zdravi Voćni Kolač


Napravite brz i zdrav kolač sa voćem. Pomešajte ovsene pahuljice, voće po izboru, jogurt i malo meda. Pecite u mikrotalasnoj i uživajte u slatkom zalogaju bez griže savesti.

 

mikrotalasna hrana
 

11. Kremasta Potaž od Brokolija


Brza supa koja će vas zagrijati. Skuvajte brokoli u mikrotalasnoj, dodajte bujon, blendajte i začinite. Poslužite sa parmezanom za savršenu toplinu.
 

12. Brze Pileće Tost Tortilje


Napunite tortilje piletinom, povrćem i sirom. Pecite u mikrotalasnoj dok se sir ne istopi. Ove tost tortilje su sjajan izbor za brz ručak ili užinu.
 

13. Pica U Šolji


Brza pica za jednu osobu. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, mleko i maslinovo ulje. Dodajte paradajz sos, sir i omiljene nadeve. Pecite u mikrotalasnoj i uživajte.
 

14. Fit Palačinke sa Bananom


Zgnječite bananu, dodajte jaja i prstohvat praška za pecivo. Pecite u mikrotalasnoj i imaćete ukusne, bezglutenske palačinke za tren oka.
 

15. Brza Čoko-Mentol Puding


Napravite osvežavajući desert. Pomešajte puding od čokolade i dodajte malo ekstrakta mente. Pecite u mikrotalasnoj i pospite seckanom mentom.

Brzo i Ukusno uz Mikrotalasnu


Ovi recepti dokazuju da mikrotalasna pećnica može biti tajna brze i ukusne kuhinje. Bez obzira na to da li ste zauzeti profesionalac ili neko ko jednostavno želi brze obroke, ovi recepti će zadovoljiti vaše nepce bez gubitka vremena. Iskoristite prednosti mikrotalasne pećnice i uživajte u sjajnim obrocima. Brzo, ukusno i jednostavno!

Pogledajte koje još kulinarske savete i recepte smo izdvojili za vas! Uživajte i prijatno!