Zdrav doručak za mršavljenje

Doručak, mora da vam bude prvi na To-Do listi, vašeg dana.

Ako čak nemate naviku ili već vremena za spremanje doručka, kući, postoji zaista mnoštvo ideja za doručak, koji može da se jede u pokretu ili već usput kad krenete na posao.

Zdrav doručak za mršavljenje

Autor: Lena Stefanović

Objavljeno: 07 Jul 2015, 21:07 , Beograd

Želite li da obučete onaj stari džins ili da se pripremite za sunčane dane na plaži? Mislite li da ste nabacili par kilograma viška? Ako su vaši odgovori potvrdni, ovde smo da vam pomognemo da izgubite nepotrebne kilograme uz zdrav doručak za mršavljenje. Možda niste znali da je upravo doručak najvažniji obrok u toku dana. On nam obezbeđuje energiju za čitav dan i zbog toga nikako ne treba da ga preskačemo.

 

JEDNOSTAVNA PRAVILA I SAVETI ZA MRŠAVLJENJE


Ako se borite sa prekomernom težinom, potrebno je da uvedete određene promene u svoju ishranu. Jedite količinski manje obroke više puta na dan. Konzumirajte dovoljnu količinu vode i ne zamenjujte je sa drugim tečnostima kao što su kafa ili sok. Uvrstite neku fizičku aktivnost u vaš dnevni raspored i držite se plana vežbanja. Ova navika pomaže u skidanju viška kilograma i jednako je važna kao i pravilna ishrana.

 

ZAPOČNITE DAN ZDRAVIM I LAGANIM DORUČKOM


Da biste uspešno započeli dan, popijte toplu vodu sa limunom. Voda treba da prokuva i onda je ostavite da se ohladi da bude mlaka. Dodajte sok iz jedne kriške limuna. Na ovaj način, telo se snabdeva elektrolitima i nadoknađuje se tečnost izgubljena tokom noći. Sačekajte nekoliko minuta da voda prodje kroz organizam i tek onda posegnite za doručkom. Tada birajte pametno. Odlučite se za zdrav doručak za mršavljenje koji sadrži sve nutrijente neophodne telu https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/lagani-slatki-dorucak-od-jagoda  je jedna od naših preporuka. Hleb, koji može biti integralan ili napravljen od ražanog brašna, sjajno se slaže uz džem po vašoj želji. Čaša mleka će vam pružiti kalcijum, potreban za zdravlje kostiju, a jagode imaju tako malo kalorija a toliko vitamina i minerala da bi ste se iznenadili ( od magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, preko vitamina C, vitamina B). Čak samo 8 jagoda sadrži više vitamina C nego jedan limun ili narandža. Džem od jagoda je odličan za jačanje imuniteta, stoga je savršeno započeti dan ovim laganim doručkom - vrlo zdravim, zasitnim i niskokaloričnim. Marmelade i džemovi mogu sadržati velike količine šećera, da se razumemo, ali najbolje bi bilo da izaberete one domaći napravljene, bez mnogo šećera jer prirodni šećer iz voća je sasvim dovoljan i daće vam energiju za ceo dan.

 

Ako ste za nešto egzotičniju varijantu, probajte hleb uz https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/namaz-od-avokada. Ova voćka je prepuna masnoće, ali to su one zdrave, nezasićene masne kiseline. Sadrži i veoma malo kalorija, što ga čini odličnim izborom kada je mršavljenje u pitanju. Sledeći zdrav doručak za mršavljenje je sastavljen od malo zeleniša i jaja. Ispecite jedno jaje i spremite pečurke u istom tiganju. Dodajte na tanjir malo obarenog spanaća i to će biti sjajan način da započnete dan. Spanać je prava zvezda zdrave ishrane jer je pun fosfora i vitamina A. Pečurke podižu imuni sistem i regulišu krvni pritisak kada se konzumiraju redovno.

 

ZDRAV DORUČAK ZNAČI - IZBEGAVAJTE ŠEĆER


Interesantnu promenu vam može pružiti voće kao što je mango. Napravite slatki mango tost tako što ćete namazati tost hleb sa krem sirom i prekriti ga sa kolutićima manga. Ova namirnica sadrži dosta vlakana koja ostavljaju fin osećaj sitosti. Možda najzdraviji doručak je sastavljen od pahuljica. Suve ovsene ili ječmene pahuljice prelivene mlekom ili jogurtom su idealna kombinacija za gubljenje kilograma i regulaciju metabolizma https://www.brzakuhinja.com/srpski/recipes/recipe/integralne-pahuljice-sa-vocem. Ovaj obrok se veoma lako i brzo vari, a glad nećete osećati sve do ručka. Izaberite zdrav doručak za mršavljenje i posmatrajte kako lagano gubite suvišne kilograme. Ne zaboravite da vežbate redovno i korigujete sve dnevne obroke, ne samo doručak. Rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko dana.