Gljive sa šniclama

Gljive sa šniclama

Snežana Jakovljevi?

Autor: Snežana Jakovljevi?

Recept objavljen: 10-02-2014 14:50

Ovo jelo je puno ukusa, ukoliko se malo potrudite i šnicle lepo ispečete, ne prepečete, i dodate ruzmarin na kraju, koji mu daje posebnu notu.

 

Ako ste kupili juneće šnicle ne zaboravite da će biti izuzetno ukusnije ako ih pre pečenja prelijete čašicom rakije ali rakije od jabuke odnosno "jabukovače" i ostavite da odstoji 10-ak minuta.

 

Ukoliko, prilikom kupovine šnicli, niste obratili pažnju pa vam je mesar dao baš baš debelu šniclu na vaše veliko iznenađenje i razočarenje, ne očajavajte, izlupajte ih drvenim čekićem, jer tako meso neće izgubiti na sočnosti, budite sigurni, i  zadržaće i lep oblik prilikom pečenja ili prženja.

 

Gljive nikada ne ljuštite, već ih prosto istrljate oštrom krpom a sok koje  gljive puštaju prilikom pripremanja, nikako ne odlivajte jer je prepun vitaminima i mineralima.

Potrebni sastojci

3

osobe

 • Šnicle

  Šnicle

  3-4 komada

 • Gljive

  Gljive

  400 grama

  šampinjoni

 • Kisela pavlaka

  Kisela pavlaka

  1/2 od 180 g

Potrebni začini

 • Kuhinjska so

  Kuhinjska so

 • Peršun

  Peršun

Priprema jela

 • 1

  Šnicle malo usoliti i u već zagrejanom ulju u tiganju pržiti ih jedno 3-4 minuta sa jedne i sa druge strane. Takođe, pripremite i gljive (operete, iseckate i stavite da se dinstaju). Ja u isto vreme na dve ringle i pečem šnicle i dinstam gljive (sve je stvar organizacije :) verujte!

  slika priprema
 • 2

  Nakon nekoliko minuta dodate u gljive kiselu pavlaku, promešate i sa tim sosom prelijete preko šnicli koje ste stavili, poređali u vatrostalnu posudu.

  slika priprema
 • 3

  Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni i ubrzo vaš ručak je gotov.

  slika priprema

Preporučujemo

Paradajz salata

paradajz salata

Energetska vrednost:

Sadržaj proteina:53

Sadržaj ugljenih hidrata:30

Sadržaj masti:10

Sadržaj kalorija:302

Kcal / po poricji 480

Preporuka pića

Belo vino

crno vino