Umesto mlečne čokolade – crna čokolada

Crna čokolada je puna hranljivih sastojaka koji mogu pozitivno uticati na vaše zdravlje. Napravljena je od semena kakaa drveta, a to je jedan od najboljih izvora antioksidanata na planeti. 100 grama tamne, crne čokolade sadrži oko 70-85 % kakao.
   

Umesto mlečne čokolade – crna čokolada

Autor: Vita - zdrava strana života

Objavljeno: 04 Maj 2013, 01:04 , Beograd

Umesto mlečne čokolade – crna čokolada.

Čokolada sa sadržajem kakaoa 60% i više je odlična varijanta dezerta bez brašna i sa minimalnim sadržajem šečera i mleka. Ako za dezert birate orašaste plodove i suvo voće, ne zaboravite da se oni kombinuju samo sa sirovim povrćem i bananom. Zato to nije varijanta za dezert posle glavnog obroka. Ali nakon ručka ili večere uvek možete pojesti malo crne čokolade koja je neutralna i kombinuje se uz svako jelo.

Birajte kvalitetnu čokoladu i uvek čitajte sastav – što manje sastojaka i bez štetnog soja lecitina! Veliki izbor organskih crnih čokolada je u „Merkatoru“ („Vivani“ i sl.) ili u DM-u („Alnatura“), u njihovom sastavu su samo kakao prah, kakao puter i organski šećer od sečerne trske. Nažalost, domaće crne čokolade su pune aditiva i sadrže soja lecitin.