Da li znate kakvu vodu pijemo?

Verovatno ste se pitali da li je voda koju pijemo ispravna. Svuda po internetu možemo da pročitamo raznorazne komentare, savete od stručnjaka, rezultate ispitivanja vode... 

Da li znate kakvu vodu pijemo?

Autor: Redakcija

Objavljeno: 08 Avgust 2019, 11:08

Verovatno ste se pitali da li je voda koju pijemo ispravna. Svuda po internetu možemo da pročitamo raznorazne komentare, savete od stručnjaka, rezultate ispitivanja vode... 

 

Da li i kome da verujemo?

U Vojvodini je poznato da je voda za piće na nezadovoljavajućem nivou, jer se za za potrebe snabdevanja stanovništva vodom u Vojvodini koriste bušeni bunari odnosno podzemne vode.


Meni se ranije dešavalo da sipam u čašu vodu i sačekam par minuta da se hlor slegne, kako bih popila vodu. Prijatelji su me savetovali da ujutru čim ustanem, pustim malo da voda isteče, da ne bi pila ustajalu vodu koja je celu noć stajala u cevima.


Onda sam počela da kupujem flaširanu vodu, koja je u zavisnosti od marke proizvođača imala drugačiji ukus. Iskreno, čak sam se i tada zapitala, da li je ta voda iz plastične boce ispravna. Ko zna koliko stoji u toj nezdravoj plastici, na suncu možda, po magacinima...


Nigde u svetu flaširana voda nije alternativa običnoj, nego samo dopuna.


Flaširana voda je jedna od najprofitnijih grana industrije u celom svetu. Sve to je počelo da me opterećuje i da me natera da se pozabavim temom vode koju pijem.


Kupila sam aparat za prečišćavanje vode Nobel Stella Mz preko interneta i sa nestrpljenjem čekala da dođe serviser da mi ugradi aparat, kako bi napokon pila pitku, čistu i kvalitetnu vodu. Nijednog trenutka nisam sumnjala u ispravnost aparata.


Posle šest meseci korišćenja Nobelovog aparata za prečišćavanje vode, došao je serviser da uradi redovno servisiranje aparata, u šta spada i zamena filtera. Nakon odlaska servisera, ušla sam u kuhinju da bacim stare filtere u kesu.

 

filteri za vodu


Šokirala sam se kada sam videla na šta liče filteri posle samo šest meseci korišćenja aparata. Zar je moguće da je naša voda toliko prljava i masna?


Sada znam kakvu vodu pijem!


Više ne moram ujutru kad ustanem da puštam česmu da isteče voda, ne moram da čekam da se hlor slegne ili ispari... Pijem vodu i uživam u njenoj pitkosti, sa saznanjem da je čista i bakteriološki ispravna.